Barnens Korsbergadag flyttad till september

Barnens Korsbergadag, med hoppborgar, lekar och aktiviteter kommer att äga rum 16 september. Samhällsföreningens styrelse har av flera anledningar beslutat att skjuta fram evenemanget till tidig höst.

Under samhällsföreningens styrelsemöte på tisdagen beslutades att flytta fram den uppskattade barndagen. Anledningarna är flera.

Samhällsföreningen har beställt egna hoppborgar för att inte riskera att behöva betala hyra utan att kunna använda dem vid dåligt väder. Det är dock osäkert om de hinner levereras till maj.

– Eftersom vi inte visste om vi skulle få hoppborgarna i tid har vi även haft svårt att sätta ett datum och flera föreningar har frågat när evenemanget blir av, för att kunna planera. Vi tror att det nya datumet kan ge dem en bättre chans att få med Barnens Korsbergadag i planeringen, förklarar sekreterare Rosemarie Engblom.

Ytterligare en anledning till framflyttandet är vårens alla andra evenemang som riskerar att krocka och göra att färre kan komma.
– Många har avslutningar, konfirmation, läger eller annat. Maj är ofta en tid då helgerna är rätt fulla. Vi tror att det är lugnare i mitten av september och så kan det ju vara roligt att se fram emot något kul när sommarlovet är slut.

Varför heter det inte bara “Barnens dag” längre? Det har kommit till styrelsens kännedom att begreppet används och är skyddat av en organisation med samma namn, varpå det inte är tillåtet för oss att använda. På tisdagens styrelsemöte antogs förslaget att i stället kalla det “Barnens Korsbergadag”.
– Då har vi en “Korsbergadagen” strax innan jul och en “Barnens Korsbergadag” med speciellt fokus för alla bygdens barn och unga, på sensommar/tidig höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *