Nära till det mesta

I det lilla och gemytliga samhället är det nära till det mesta. Till vänner och goda grannar, till förskola, skol och till matbutik. Bakom raderna av hus längs med vägen ligger skogen och fälten. 

Projekt Aktivitetspark

Vill du vara med och bygga upp ett område för aktivitet, träning, häng och kunskap bakom skolan?

Korsberga samhällsförening har blivit beviljade medel från Vetlanda kommun för en aktivitetspark med cykelbana, hinderbana och grillplats.  Vi vill ha din hjälp att tänka, planera, komma med idéer, röja, markbereda, snickra och greja.

Matbutik med generösa öppettider

Mitt i Korsberga finns matbutiken Ica Nära. Affären flyttade in i helt nybyggda lokaler 2022. Många besökare berömmer den fräscha och fina butiken som nu fått ett ännu bredare utbud och generösare öppettider. Här möts du av trevlig och hjälpsam personal, vardag som helg. 

Affären har öppet till klockan 20.00 på vardagar och till 18.00 både lördag och söndag. Det gör det möjligt att handla hemma även när du kommit hem från jobbet och att kila bort och köpa det där du saknade till söndagsmiddagen. 

Brandstation

Det finns en aktiv deltidsbrandkår i Korsberga. De övar tillsammans kontinuerligt och är redo om olyckan skulle vara framme. Kanske är du intresserad av att vara med i gänget i denna viktiga funktion? Hör gärna av dig till andreas.karlsson@raddningstjansten.com så får du veta mer. 

Barnomsorg, grundskola och fritidshem

I Korsberga finns en grundskola för klass F till 6. I anslutning till skolan finns ett fritidshem. Båda med engagerade pedagoger. Skolgården är lummig och bjuder på en fin pulkabacke, fotbollsplan och närhet till skogen. Dit görs det ofta utflykter med korvgrillning och kojbygge. 

Den kommunala förskolan fick nya lokaler 2013. Två extra baracker har dock fått byggas till då det glädjande nog är en allt mer växande barnaskara i och kring samhället. 

Det finns även en pedagogisk verksamhet som heter Sjöhästen, med ett mindre antal barn. 

Bredband

Bredbandet har byggts ut i omgångar i samhället. De som inte hoppade på tåget tidigare har nu fått en ny chans i och med Njudung Energis satsning under 2021. 

Äldreomsorg

Äldreboendet Österängen har flera gånger prisats för sin fina verksamhet för de äldre. De har ett eget tillagningskök som även lagar mat åt Korsberga förskola. Och det är inte det enda samarbetet över generationsgränserna. Då och då kommer barnen och sjunger för de äldre. Ja, de har till och med fått besök av får, lamm och hundvalpar. 

Bibliotek

I samhället finns ett bibliotek som även är öppet för allmänheten vissa kvällar i veckan. Öppettiderna har varierat lite över tid, så vill du veta när det är öppet är det säkraste kortet att gå förbi och titta på skylten. Tidigare låg biblioteket i skolans lokaler, men då skolan byggs om har det flyttat till före detta Brittas restaurang, mitt emot matbutiken Ica Nära.

Byhålapumpen

Strax intill matbutiken ligger en obemannad pump för drivmedel. Byhålapumpen anspelar så klart till den legendariska serien Ronny & Ragge som spelade in många scener vid kiosken i Korsberga. Men du måste inte ha en “Fojd” för att tanka här! Bensinpumpen är ett samarbete mellan flera företag i bygden och tankar du här stöttar du också Korsberga samhällsförening!