Livet i Korsberga

Vägen – 31:an – löper som en pulsåder genom samhället och påminner om världen runtomkring. Men på andra sidan husraderna breder skogen och åkrarna ut sig. Det är alltid nära till naturen. Samtidigt som det är nära till barnomsorg, skola, affär och trevliga grannar. Läs mer om vilken samhällsservice du kan hitta i Korsberga på sidan Leva & bo.

Samhällets historia

Korsberga är en gammal kyrkby. Det långsträckta samhället utvecklades kring kyrkan och landsvägen mellan Vetlanda och Växjö. När järnvägen kom 1914 blev torget samlingsplatsen i byn istället för kyrkan.

Men spåren efter stationssamhället är numera få. Stationshuset är rivet och bebyggelsen kring stationen är starkt förändrad eller av senare datum. I och med järnvägens tillkomst började samhället kallas Österkorsberga för att skilja det från andra samhällen med samma namn. I samband med att järnvägen lades ner runt 70-talet återfick samhället namnet Korsberga.

Lätt att pendla

Här får du mycket hus för pengarna och har ändå nära till flera orter för arbetspendling. 

Vetlanda ligger bara 12 minuter bort och åker du i stället söderut når du Växjö inom 45 minuter. Bland andra orter med  pendlingsavstånd  kan nämnas Sävsjö, Landsbro och Myresjö. 

Aktiv och levande landsbygd

Det är mycket på gång i trakten just nu. Vill du veta mer, läs gärna nyheter och information på vår nyhetssida.

Vill du vara med och utveckla Korsberga med omnejd? Har du ett förslag eller en önskan om något du tycker samhällsföreningen borde jobba med/för?

Lämna gärna ett förslag till oss genom att mejla till info@korsberga.nu.