Årets Korsbergabo: Stefan Habbe

Under Korsbergadagen tillkännagav Korsberga samhällsförenings styrelse vem som i år utsetts till Årets Korsbergabo. Titeln gick i år till Stefan Habbe, för sina insatser för bygdens barn genom idrottsföreningen Österkorsberga IF.

Motiveringen löd: “För hans förmåga att som ledare inspirera, sammankalla och driva arbetet i ÖIF för bygdens barn. Trots en mycket stor barnaskara och en pågående pandemi har han och andra ledare sett till att det finns fotboll och gympa på hemmaplan.”

Det var en mycket förvånad Stefan Habbe som tog emot diplom, blommor, present och folkets hurrarop på torget i Korsberga, under Korsbergadagen den 19 december.

“Nej, det hade jag aldrig väntat mig. Men det känns så klart väldigt roligt”, säger han, fortfarande lite omtumlad när han gått av scenen och får ta emot ryggklappar och grattis från familj och vänner. Många runtomkring nickar och tycker att Habbe är en välförtjänst pristagare.

“Stefan pratar mycket om att barnen ska ha roligt och han är duktig på att även sprida den andan till oss andra ledare. Det smittar av sig och gör att inte bara barnen har roligt, utan vi också”, säger ledarkollegan Jens Engblom.

Traditionen att utse Årets Korsbergabo är lång och så är även listan av pristagare. Här finns bland annat namn som Camilla Frida, Patrik Strandh, Ann-Charlotte Dahlberg, Fredrik Edemyr, Carl Gustav Lindquist, Ann-Britt Bengtsson, Erik Frid, Gösta Gustafsson, Inge Hjälm, Ingvar Axelsson, Bernt Hagén, Fredrik Holmström, Birger Edvardsson, Niclas Fridh, Gunnel Kvilshed, Percy Karlsson och så klart korsbergaprofilen Inge Bengtsson.

Eftersom Inge redan tilldelats titeln blev det alltså inte han som, trots många nomineringar, utsågs i år. För att ändå visa vilken uppskattning många i bygden känner för det han gör, fick han i stället en tavla med några av nomineringarna att hänga på väggen i sitt nya hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *